Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

European youth event (EYE) je događaj koji okuplja tisuće mladih ljudi iz Europske unije i svijeta u Europskom parlamentu u Strasbourgu i online.
Cilj događaja je potaknuti mlade, starosti od 16 do 30 godina, da dijele i oblikuju svoje ideje o budućnosti Europe te da se povežu sa utjecajnim osobama i donositeljima odluka u srcu europske demokracije.
EYE2023, peto izdanje događaja, održano je 9. i 10. lipnja te je uključivalo osobne i hibridne aktivnosti u Strasbourgu. S obzirom na europski i globalni kontekst te predstojeće europske izbore 2024., ovogodišnji program posebno je naglasio ulogu demokracije i angažmana mladih.
Ideje mladih bit će prikupljene u Izvješću o idejama i podijeljene s zastupnicima u Europskom parlamentu. Najinspirativniji sudionici prezentirat će svoje ideje tijekom EYE Hearinga.
EYE aktivno promiče jednakost, uključivost i održivost, s posebnom pažnjom na pristupačnost za sve sudionike. Organizatori se trude zadovoljiti potrebe svih sudionika i primjenjuju održiva rješenja koja čine događaj ekološki prihvatljivim.
Događaj je dobio certifikat ISO 20121 za održivo upravljanje, a nakon izdanja iz 2023. taj je certifikat obnovljen zahvaljujući stalnom unaprjeđenju održivosti i pristupačnosti događaja.