Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

U sklopu Međunarodnog dana volontera koji se tradicionalno obilježava u prosincu, Srednja poljoprivredna i tehnička škola u Opuzenu, u ulozi predstavnika centra EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije, organizirala je 22. prosinca radionicu „Uvod u volonterstvo“ prilikom koje je među ostalim predstavljen program Europskih snaga solidarnosti u suradnji s AMPEU. Točnije, održano je online predavanje APMEU-a tijekom kojeg su se učenici i lokalna zajednica upoznali s programom i mogućnostima volontiranja u Europskoj uniji.

Također, učenici su 5. prosinca posjetili Dom za starije Villa Marija gdje su korisnicima doma pomogli ukrasiti interijer ustanove te se družili igrajući društvene igre. Svrha obilježavanja ovog važnog Međunarodnog dana je upoznavanje učenika i lokalne zajednice s pojmom volontiranja te promocija volonterstva kao izvannastavne aktivnosti. U suradnji s udrugom DOBRA učenici su sudjelovali i u volonterskoj akciji „Uljepšaj baki Božić“ kroz koju su pomogli u pakiranju paketa za starije i nemoćne osobe s područja doline Neretve.

Tijekom prosinca održano je i javno događanje (priredba) „Advent u Opuzenu“ povodom kojeg su učenici s nastavnicima škole pripremili tradicionalne slastice-fritule i skuhali čaj te počastili građane u gradskom parku ispred škole. Cilj ove priredbe bio je njegovanje kulturne baštine i promicanje tradicionalnih vrijednosti kod učenika uz uključivanje lokalne zajednice.