Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

U Centru za nadzor i prevenciju rizika od poplava u Opuzenu održano je predstavljanje rezultata projekta STREAM koji se financira iz programa prekogranične suradnje INTERREG Italija-Hrvatska.
Okupljene su uvodno pozdravili župan Nikola Dobroslavić i ravnateljica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić.
Inače, u sklopu projekta STREAM Dubrovačko-neretvanska županija je obnovila zgradu te opremila Centar za nadzor poplava i prevenciju rizika smješten u Gradu Opuzenu. Koristi od toga Centra ima sedam jedinica lokalne samouprave u poplavama ugroženom području delte rijeke Neretve. Uspješnom realizacijom projektnih aktivnosti nabavljena je i dodijeljena oprema za vatrogasne postrojbe s područja Konavala, Župe dubrovačke, Grada Dubrovnika, Dubrovačkog primorja, peljeških općina, otoka Korčule, Lastova i Mljeta te doline Neretve namijenjena sanaciji šteta na poplavom pogođenom području.
Prošle godine nabaljena je i oprema za intervencije prilikom iznenadnog onečišćenja mora vrijednosti koja je dodijeljena javnim vatrogasnim postrojbama Dubrovačko primorje, Dubrovački vatrogasci i Mljet te DVD-u Smokvica te su opremljeni brodovi kojima navedene vatrogasne postrojbe raspolažu.
Izdvajamo i nabavu triju šatora dodijeljenih HGSS-u Stanici Dubrovnik koja pokriva i područje doline Neretve. Ukupna vrijednost nabavljene opreme iz projekta STREAM iznosi 343 tisuće eura.
Nakon prezentacije rezultata projekta, na Trgu kralja Tomislava održana je i prezentacija nabavljene opreme.
Projektne aktivnosti sufinanciraju se sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, putem programa prekogranične suradnje Interreg Italija-Hrvatska, u 85 postotnom iznosu, dok ostatak od 15 posto osiguravaju projektni partneri vlastitim sredstvima, a provode se uz stručnu pomoć Regionalne razvojne agencije DUNEA.
Današnjem predstavljanju nazočili su i gradonačelnici i načelnici jednica lokalne samouprave s područja doline Neretve, pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević, županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović te predstavnici HGSS-a i županijskog Crvenog križa.