Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

U okviru provedbe Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2027., mjere unapređenja sustava doniranja hrane RH, objavljen je Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za ulaganje NPOO.C1.5.R4-I1.01 Infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane i banke hrane.

Cilj poziva je ojačati infrastrukturne kapacitete kako bi se stvorili osnovni preduvjeti za povećanje količine donirane hrane, čime se doprinosi smanjenju otpada od hrane te povećanju prehrambene sigurnosti siromašnijih skupina stanovništva.

Pozivom se definiraju ciljevi, uvjeti i postupak dodjele bespovratnih sredstava namijenjenih ulaganju u:

a) infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane i

b) infrastrukturno opremanje banke hrane.

Ukupna bespovratna sredstva su 30.000.000,00 kn, minimalni iznos bespovratnih sredstava 10.000,00 kn, dok je maksimalni iznos bespovratnih sredstava 1.800.000,00 kn.

Potpora se isplaćuje u obliku bespovratnih sredstava u iznosu do 100% prihvatljivih troškova, a prijave je moguće podnositi u razdoblju od 1. kolovoza do 28. rujna 2022. godine.

Projektni prijedlozi podnose se od strane ovlaštene osobe Prijavitelja putem sustava eNPOO u elektroničkom obliku, a natječajna dokumentacija kao i više informacija dostupna je na službenoj stranici fondovieu.