Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Komisija je 29. lipnja objavila poziv na podnošenje prijava za dodjelu nagrada EU-a za sport #BeInclusive 2023., kako bi se proslavila uloga sporta u promicanju europskih vrijednosti i mira.

Nagrade se dodjeljuju organizacijama koje se koriste sportom za poboljšanje socijalne uključenosti skupina u nepovoljnom položaju, uključujući etničke manjine, izbjeglice, osobe s invaliditetom, ugrožene skupine mladih ili druge skupine koje se suočavaju s teškim društvenim okolnostima.

Cilj je nagrade EU-a za sport #BeInclusive za 2023. nagraditi i dati vidljivost najboljim projektima koji su uspješno poduprli uključenost putem sporta.

Ove godine nagrade obuhvaćaju sljedeće tri kategorije: uklanjanje prepreka, promicanje rodne ravnopravnosti u sportu – budite jednaki i sportu za mir.

Tri pobjednika (po jedan u svakoj kategoriji) bit će proglašena na godišnjoj svečanosti dodjele nagrade #BeInclusive 2024. i osvojit će nagradu u iznosu od 10 000 eura. Ostali finalisti u svakoj kategoriji dobit će nagradu u iznosu od 2 500 eura.

Rok za podnošenje prijava je 28. rujna 2023.

Više informacija o tome kako se prijaviti dostupno je na: https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/home