Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

U Lazaretima, u gradu Dubrovniku 18. svibnja održan je još jedan info dan „EU Next Generation i Zeleni plan“ povodom Dana Europe koji se obilježava u svibnju. Ovaj događaj organizirala je Regionalna agencija DUNEA, u ulozi voditelja centra EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije.

Organizirani info dan okupio je širu javnost, među kojima i mnogo turista, koji su sa velikim zanimanjem prišli info štandu centra EUROPE DIRECT DNŽ na kojem su bile izložene publikacije Europske komisije na temu osnovnih informacija o Europskoj uniji, na engleskom i hrvatskom jeziku te prigodni letci Centra. Također, na štandu su se nalazili i dječji radovi iz edu-eko igre „Čarolija recikliranja-od starih stvari nastaju nove“, kojima se snažno želi ukazati na ekološku poruku recikliranja, sadržanu unutar europskog prioriteta, Europskog zelenog plana.

Ovom prilikom, predstavnice centra EUROPE DIRECT DNŽ zainteresiranim posjetiteljima su predstavile osnovne značajke plana oporavka NextGenerationEU odnosno, ambiciozne ciljeve sadržane unutar Europskog zelenog plana te pozvale okupljene da se uključe u nadolazeće aktivnosti.