Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Dostupna je baza projekata hrvatskih organizacija koji su odobreni u 2021. i 2022. godini u okviru poziva provedenih u programu Kreativna Europa, potprogram Kultura. Baza projekata zamišljena je kao pregled hrvatskih uspješnih praksi i inspiracija budućim prijaviteljima.

Desk Kreativne Europe – Kultura u programskom razdoblju 2021 – 2027 nastavlja s praksom objavljivanja podataka o projektima u kojima hrvatske organizacije sudjeluju kao partneri ili vodeći partneri. S namjerom informiranja o projektima hrvatskih organizacija u okviru poziva Kreativne Europe – potprogram Kultura načinjena je baza projekata kojom su trenutno obuhvaćene prve dvije godine tekućeg programskog razdoblja.

Bazi je moguće pristupiti na stranici: https://deskkultura.hr/hr/projekti/2021-2027 , a u njoj je moguće dobiti osnovne informacije o projektima te partnerima u projektu, statusu hrvatske organizacije, iznosu odobrenih EU sredstava, djelatnosti, cilju i prioritetu projekta, trajanju i opisu projekta. Svaki od objavljenih projekata može predstavljati tematsku ili idejnu inspiraciju te uspješan primjer europske suradnje budućim prijaviteljima.

Projekti su podijeljeni u šest kategorija koje odgovaraju pozivima Kreativne Europe, potprogram Kultura, te se lako mogu pretražiti odobreni projekti hrvatskih organizacija. U bazi je moguće pregledati informacije o ukupno 52 projekta koji su odobreni u okviru sljedećih poziva:
• Potpora za Europske projekte suradnje: manji
• Potpora za Europske projekte suradnje: srednji
• Potpora za Europske projekte suradnje: veći
• Potpora za Cirkulaciju europskih književnih djela
• Potpora za Europske platforme za promociju umjetnika u nastajanju
• Potpora za Europske mreže kulturnih i kreativnih organizacija

Baza obuhvaća iznimne i raznovrsne projekte, pokrivajući čitav spektar kulturno-umjetničkih sadržaja. Tako je moguće pronaći projekte iz područja izvedbenih umjetnosti, baštine, vizualnih umjetnosti i šire. Pozivaju se svi zainteresirani da istraže i otkriju zanimljive primjere dobre prakse. Vjerujemo kako će dosadašnje dobre prakse poslužiti kao inspiracija za nove buduće ideje i potencijalna partnerstva.

Za više informacija: https://deskkultura.hr/hr/novosti/baza-projekata-hrvatskih-organizacija-odobrenih-u-okviru-poziva-provedenih-u-programu-kreativne-europe-potprogram-kultura-u-2021-i-2022-godini