Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Predstavnici ESN-a Dubrovnik, tj. centra EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije te predstavnice Agencije za mobilnost i programe EU (AMPEU) i EURODESKA Hrvatska su u utorak, 25. siječnja 2022. godine, održali koordinacijski sastanak povodom ostvarivanja tj. uspostavljanja suradnje na EXPO-u 22.

EXPO smotru je prošle godine posjetilo više od dvije tisuće maturanata s područja Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a osim upoznavanja s visokoobrazovnim institucijama, mladi su se imali priliku upoznati i s institucijama i politikama Europske Unije.

S obzirom da je 2022. godina mladih, ESN Dubrovnik kao aktivni sudionik u organizaciji EXPO-a, planira proširiti predstavljanje europskih institucija mladima i to u formi prilagođenog i interaktivnog EU kutka o čemu je i bilo riječi na sastanku. Dogovoreno je kako će se u sklopu EU kutka institucije poput AMPEU-a, EURODESK-a uz EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije, predstaviti kroz interaktivni sadržaj, a u sklopu samog događaja će biti organizirane i panel rasprave na teme od europskog značaja tj. na teme prioriteta EU.

Predsjednik ESN-a Dubrovnik, Božo Simović, je istaknuo kako će u EU kutku sudjelovati i mladi koji su u Dubrovniku na razmjeni studenata kako bi s posjetiteljima razmijenili iskustva, a Lidija Sokolić i Lorena Barić su se složile kako je EXPO 22 mjesto na kojem bi se trebali predstaviti primjeri dobre prakse što će organizatori i implementirati u sam događaj.

EXPO 22 će se održati krajem listopada 2022. godine u Dubrovniku te će kroz tri dana održavanja na njemu sudjelovati više od četiri tisuće maturanata s područja Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije te proširenog područja Crne Gore i BiH.