Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Brojnim zainteresiranima, koji su se okupili u prostorijama EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije u Opuzenu, u ponedjeljak je predstavljen dRural projekt i mogućnosti za novčane poticaje.

Na prezentaciji je glavni naglasak stavljen na trenutno otvorene javne pozive za jednostavne i složene usluge te postupke online prijave. Podsjećamo kako su pozivi otvoreni do nedjelje, 15. siječnja te da je moguće ostvariti poticaj od pet tisuća eura za jednostavne i 50tisuća eura za složene usluge.

Sudjelovanjem na projektu i na platformi dRural moći će se online putem predstaviti usluge potencijalnim kupcima na ruralnom području Dubrovačko-neretvanske županije. Više detalja pronađite ovdje.

Projekt provodi Dubrovačko-neretvanska županija uz suradnju Regionalne agencije DUNEA, Grad Metković, Dom zdravlja Metković, Tehnologijsko-razvojni centar u Osijeku (TERA) te partnere iz Španjolske, Belgije, Italije, Švedske, Nizozemske, Irske i Srbije. Projekt dRural je financiran u sto postotnom iznosu iz EU programa OBZOR 2020., ukupne vrijednosti 15.296.927,50 eura.

Regionalna agencija DUNEA u sklopu projekta ‘Znanjem do EU fondova’ kojim je osmišljen četverogodišnji plan podrške jačanja kapaciteta za pripremu i provedbu EU projekata te strateško planiranje i regionalni razvoj, Dubrovačko-neretvanskoj županiji pruža stručnu pomoć u provođenju ovog projekta. Projekt je ugovoren kroz Operativni program konkurentnost i kohezija. Ukupna vrijednost projekta je 16.987.378,29 kuna, a iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano je 14.439.271,51 kuna.