Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Dana 25. travnja u Opuzenu održana je radionica povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje, a u sklopu aktivnosti projekta EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije. U radionici pod nazivom “Is the future green for mankind?”, sudjelovali su učenici Srednje poljoprivredne i tehničke škole u Opuzenu s profesoricom engleskog jezika Kristinom Šuman, učenici Gimnazije Metković s profesoricom engleskog jezika Brankom Vladimir te predstavnice Regionalne agencije DUNEA.

Radionica je započela predavanjem profesorice Kristine Šuman koja je, pomoću edukativnih materijala s Kutka za učenje, pokušala osvijestiti srednjoškolce o važnosti očuvanja planeta Zemlje s naglaskom na izazove koje donose klimatske promjene, a s ciljem promicanja zelene tranzicije.

Nakon predavanja, učenici su u školskom dvorištu pisali pisma na engleskom jeziku pod nazivom „Dear Future Me“, sa svojom vizijom za zeleniji i ljepši planet u budućnosti. Pisma su stavljena u “vremensku kapsulu” koja je potom zakopana u školski vrt.

Radionici je uslijedio posjet centru EUROPE DIRECT DNŽ u kojem su se učenici Gimnazije Metković, koja je ujedno i Škola ambasador Europskog parlamenta, upoznali s radom i aktivnostima centra te ujedno predstavili svoje planove i provedene aktivnosti u EPAS programu.