Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

U sklopu projekta TAKE IT SLOW – Životni stil na Jadranu kao inspiracija za održivi razvoj kojeg Dubrovačko – neretvanska županija provodi kao vodeći partner u suradnji s još 12 partnera iz Hrvatske i Italije u sklopu Programa prekogranične suradnje Italija – Hrvatska 2014. – 2020. potpisani su ugovori za građevinske radove u Kneževom dvoru u Stonu i stručno-tehnički nadzor.

Knežev dvor u Stonu je u sklopu kulturno-povijesne cjeline Stona zaštićeno kulturno dobro. Potpisivanju ugovora prethodila je izrada projektno – tehničke dokumentacije: konzervatorskog elaborata i glavnog projekta arhitekture za uspostavu interpretacijskog centra baštine temeljene na eno gastronomiji. Naime, Knežev dvor u Stonu je osmišljen kao interpretacijski centar koji treba doprinijeti očuvanju, valorizaciji i promociji prirodne i kulturne baštine Stona i Pelješca, posebno one vezane uz proizvodnju i posluživanje hrane i vina.

Kroz TAKE IT SLOW projekt odradit će se prva faza radova koja obuhvaća dio zgrade Kneževog dvora: multifunkcionalna dvorana u prizemlju s pripadajućim sanitarnim čvorom. Potpisana vrijednost ugovora za građevinske radove s izvođačem Posta d.o.o. je 381.060 EUR s PDV-om.

Usluga stručno-tehničkog nadzora na navedenim radovima, izvođača Geoing d.o.o. je 8.137,50 EUR s PDV-om.

Projekt TAKE IT SLOW strateški je bilateralni projekt Hrvatske i Italije osmišljen s ciljem upravljanja i promocije Jadrana kao zelene, pametne, održive, dostupne prekogranične turističke destinacije. Fokus projekta je na  razvoju održivog i slow turizma u malim zajednicama na otocima, obali i unutrašnjosti uz Jadransko more bogatima materijalnom i nematerijalnom baštinom koje su očuvale autentični životni stil prilagođen svom prirodnom okruženju. Projekt provodi Dubrovačko-neretvanska županija uz tehničku podršku Regionalne agencije DUNEA.

Vrijednost projekta je 3.764.695,71 EUR od čega su 85 posto sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a Dubrovačko-neretvanska županija na raspolaganju ima 869.230,00 EUR.