Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

U sklopu projekta TAKE IT SLOW, čiji je nositelj Dubrovačko-neretvanska županija, četvero dionika s poluotoka Pelješca sudjelovalo je na studijskom putovanju u Baskiju, uz predstavnice Županije i Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA, od 2. do 5. studenog 2022. godine.

Vinari Dubravko Vukas i Mario Bartulović, školjkar Mato Franušić, direktorica Turističke zajednice Ston Fani Slade, Ana Orlović ispred Županije te Franica Miloš i Mirela Bašić ispred Regionalne agencije DUNEA imali su prilike učiti o razvoju koncepta lanca vrijednosti u gastronomiji i turizmu. Na studijskom putovanju koje je organiziralo Sveučilište iz Zadra, partner na projektu TAKE IT SLOW, sudjelovali su i ostali partneri iz Italije i Hrvatske kao i članovi njihovih lokalnih zajednica prakse, ukupno 50 sudionika.

Baskija, jedinstvena španjolska regija smještena na sjevernoj atlantskoj obali, u blizini granice Francuske, lokalno poznata kao Euskadi ili País Vasco uz svoj jezik, poseban geografski i kulturni pejzaž također je i gastronomsko središte svijeta u kojem se već godinama događaju najzanimljivije stvari u svijetu hrane.

Za više informacija: https://www.dunea.hr/novosti/2092-take-it-slow-dionici-s-poluotoka-peljesca-sudjelovali-na-studijskom-putovanju-u-baskiju