Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Župan Nikola Dobroslavić uručio je, povodom Međunarodnog dana civilne zaštite, Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja-stanici Dubrovnik tri kompleta šatora i uljni grijač. Šatori se mogu koristiti za uspostavu medicinskih ili operativnih centara u slučajevima potrebe.

Radi se o opremi koja je realizirana uspješnom provedbom projekta STREAM, a vrijedna je 33 tisuće eura.‘

Nabavom ove opreme dodatno smo značajno unaprijedili sustav civilne zaštite na našem području za slučaj velikih nesreća koje se, nažalost, događaju nenadano. HGSS Stanica Dubrovnik pokriva područje od Konavala do doline Neretve tako da će ova oprema za slučaj potrebe biti dostupna na ovim, ali i ostalim područjima Dubrovačko-neretvanske županije’, poručio je župan Dobroslavić.

Okupljenima se obratila i ravnateljica Regionalne agencije DUNEA Melanija Milić istaknuvši važnost realizacije projekata u sklopu programa prekogranične suradnje poput projekta STREAM te pročelnik HGSS-stanice Dubrovnik Jadran Kapović koji je zahvalio Dubrovačko-neretvanskoj županiji na podršci i pomoći.

Regionalna agencija DUNEA u sklopu projekta ‘Znanjem do EU fondova’ kojim je osmišljen četverogodišnji plan podrške jačanja kapaciteta za pripremu i provedbu EU projekata te strateško planiranje i regionalni razvoj, Dubrovačko-neretvanskoj županiji pruža stručnu pomoć u provođenju ovog projekta. Projekt je ugovoren kroz Operativni program konkurentnost i kohezija. Ukupna vrijednost projekta je 16.987.378,29 kuna, a iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano je 14.439.271,51 kuna.