Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Danas, 9.3.2023. se otvaraju prijave za nagradu Lorenzo Natali za područje medija, vodeću nagradu EU-a za novinarstvo. Novinari se mogu prijaviti tako da do 28. travnja u ponoć pošalju svoje priče koje ispunjavaju uvjete. 

Nagradom se odaje priznanje i počast radu novinara iz cijelog svijeta koji pišu o najvažnijim globalnim pitanjima.

Europska komisija poziva novinare koji izvješćuju o temama nejednakosti, iskorjenjivanja siromaštva, održivog razvoja, okoliša, bioraznolikosti, klimatske politike, digitalizacije, radnih mjesta i zapošljavanja, obrazovanja i razvoja vještina, migracija, zdravstvene skrbi, mira, demokracije i ljudskih prava da se prijave putem interneta.

Izvjestitelji mogu poslati pisane, audiovizualne ili multimedijske radove u jednoj od sljedećih kategorija:

•međunarodna nagrada: za reportažu koju je objavila medijska kuća sa sjedištem u jednoj od partnerskih zemalja Europske unije

•europska nagrada: za reportažu koju je objavila medijska kuća sa sjedištem u Europskoj uniji

•nagrada za najboljeg mladog novinara: za reportažu novinara mlađeg od 30 godina u trenutku objave koju je objavila medijska kuća sa sjedištem u bilo kojoj od zemalja koje ispunjavaju uvjete za dodjelu međunarodne ili europske nagrade.

Prijaviti se mogu reportaže na bilo kojem jeziku, ali uz njih treba biti priložen prijevod na jedan od jezika natječaja: engleski, francuski, španjolski, njemački ili portugalski. 

Za više informacija: https://international-partnerships.ec.europa.eu/news-and-events/lorenzo-natali-media-prize_en