Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Dana 22. prosinca 2022. EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku organizirao je Social Erasmus događanje namijenjeno studentima, na kojem je u fokusu bio NextGenerationEU. Naime, događaj se odvio u formi Erasmus cafe-a, a sve kako bi studenti kroz neformalan razgovor dobili relevantne informacije.

Sudionici su osim osnovnih informacija o NextGenerationEU, imali priliku informirati se o mogućnostima za mlade unutar samog plana oporavka. Jedna od takvih mogućnosti je Garancija za mlade, koja je snažan pokretač strukturalnih reformi i inovacija, a zahvaljujući njoj većina javnih službi za zapošljavanje poboljšala je i proširila svoje usluge za mlade.

Također, predstavnici EUROPE DIRECT-a DNŽ podijelili su svoja iskustva s volonterskim projektima te projektima solidarnosti financiranih kroz program Europskih snaga solidarnosti koje su predstavili kao izvrsnu priliku za osobni napredak, nova multikulturalna iskustva te način za poboljšanje svojih jezičnih vještina.

Na samom kraju druženja, jedna od Erasmus studentica objasnila je način kojim joj je financirana njezina Erasmus mobilnost te pojasnila svu proceduru kao i svoje iskustvo s Erasmus pripravništvom. Svima prisutnim preporučila je da po završetku studija otiđu u drugu državu odraditi pripravništvo kako bi stekli nova iskustva te poboljšali svoje vještine.