Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

U Studentskom centru Dubrovnik, 17. travnja otvoren je 17. Tjedan cjeloživotnog učenja u kojem su sudjelovali i predstavnici centra EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije. Događanje je organizirala Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Tom prilikom predstavnici centra EUROPE DIRECT DNŽ iz udruge ESN Dubrovnik na interaktivan način su informirali sudionike o EU institucijama, digitalnoj i zelenoj tranziciji, NextGenerationEU te Europskoj godini vještina, a najveći fokus bio je na nadolazećim izborima Europskog parlamenta  2024.

Prigodni štand centra EUROPE DIRECT DNŽ nudio je priliku za sudjelovanje u nagradnom kvizu kroz kojeg su posjetitelji događaja odgovarajući na pitanja o EU, dobivali zanimljive nagrade. Također, na štandu je bilo omogućeno izraziti svoje mišljenje i napisati na plakatu promjene koje građani žele da novoizabrani parlamentarci uvedu.

Ovakav interaktivan pristup omogućio je sudionicima aktivno sudjelovanje u događaju te priliku da saznaju više o europskim prioritetima među kojima se kontinuirano promiče i cjeloživotno učenje.