Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Dana 15. prosinca u Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi u Opuzenu, ravnateljica Danijela Primorac održala je edukativno predavanje o programu Europskih snaga solidarnosti.
Europske snage solidarnosti pružaju priliku mladima da doprinose društvu, volontiraju i rade za opće dobro i iskazuju solidarnost s ljudima u nepovoljnijem položaju te da istovremeno stječu neprocjenjivo iskustvo i razvijaju svoje vještine. Tijekom predavanja učenici su se upoznali sa značenjem i tipovima volontiranja, pozitivnim stranama volontiranja te društvenoj solidarnosti. Učenicima su također prikazani i prigodni video klipovi o volontiranju.

U sklopu promoviranja programa Europskih snaga solidarnosti, odnosno promicanja volontiranja među učenicima, Srednja poljoprivredna i tehnička škola u Opuzenu kao jedan od partnera EUROPE DIRECT-a Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovala je 19. prosinca u Božićnom agroturističkom sajmu u Opuzenu. Na sajmu su učenici prodavali slastice i voćne sokove koje su pripremili uz pomoć nastavnika, a sav prihod od prodaje doniran je u humanitarne svrhe.