Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

U centru EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije u Opuzenu, 15. prosinca uručene su nagrade pobjednicima edu-eko igre „Čarolija recikliranja-od starih stvari nastaju nove“ koja se održavala tijekom listopada i studenog u dvjema školama u Opuzenu.

Podsjetimo, u igri su sudjelovali osmi razredi Osnovne škole Opuzen i svi razredi Srednje poljoprivredne i tehničke škole Opuzen. Naime, jedna od projektnih zadaća EUROPE DIRECT-a DNŽ, kojeg vodi Regionalna agencija DUNEA, je i zadaća koja se tiče „EU u školama“. Organizirana edu-eko igra stoga je poslužila kao zanimljiv način kojim se učenike može educirati o ambicioznom planu EU za postizanje klimatske neutralnosti do 2050. odnosno, Europskom zelenom planu. Sudjelovanjem u igri te izradom inovativnih predmeta reciklirajući stare, učenici su prepoznali izazove koje donose klimatske promjene.

U nadi da će nastaviti još više promišljati i poduzimati aktivnosti za dobrobit našeg planeta, za učenike je organiziran prigodni božićni domjenak te su im uručene nagrade: poklon bonovi za nabavku sadnica mediteranskog bilja kojim će urediti okoliš škole, poklon paketi inspirirani Europskom godinom mladih, edukativni poklon paketi na temu očuvanja prirode te slatke košarice iznenađenja.

Navedene nagrade uručile su ravnateljica Regionalne agencije DUNEA Melanija Milić, pročelnica Upravnog odjela za poslove župana i županijske skupštine Žaklina Marević te ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije Marijana Miljas Đuračić.