Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Dana 15. prosinca u Pučkom otvorenom učilištu u Pločama u organizaciji EUROPE DIRECT-a Dubrovačko-neretvanske županije i Hrvatskog planinarskog društva Grabovica Ploče održana je edukativna radionica povodom obilježavanja Međunarodnog dana planina.
Na radionici su sudjelovali predstavnici Regionalne agencije DUNEA, koja je ujedno i voditelj EUROPE DIRECT-a Dubrovačko-neretvanske županije te članovi HPD Grabovica Ploče.
Nakon uvodne riječi predsjednice HPD Grabovica Ploče, Matee Pirjevac, uslijedila su predavanja. Predstavnica Regionalne agencije DUNEA, Petra Popović predstavila je centar EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije, njegove zadaće, aktivnosti te EU prioritete za tekuću godinu te nadolazeću 2022. godinu. Nakon predavanja o EUROPE DIRECT centru, članovi HPD Grabovica Ploče: Matea Pirjevac, Josip Čupić, Mišo Glavinić, Mario Čuljak i Andrea Franić imali su multimedijalna predavanja o održanim aktivnostima i izletima u ovoj godini, o projektu Speleorogotin te o održivom turizmu u planinama.

Svi sudionici radionice složili su se da je potrebno kontinuirano podizanje svijesti o važnosti planina kao i isticanje potencijala za razvoj planinskih resursa te svih onih aktivnosti koje će donijeti pozitivne promjene za planine i planinske predjele cijelog svijeta.