Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

U sklopu provedbe projekta ASOC Interreg Italija-Hrvatska za školsku godinu 2022./2023., 13. veljače u Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi u Opuzenu, održano je edukativno predavanje „Predstavljanje programa prekogranične suradnje Interreg Italija-Hrvatska“. Predavanje su održale predstavnice Regionalne agencije DUNEA, koja je ujedno i voditelj centra EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije, čija je uloga među ostalim, kontinuirano pružanje potpore u neposrednom protoku informacija vezanih za mogućnosti i prednosti koje su na raspolaganju građanima država članica EU-a. 

Ovom prilikom učenicima je pojašnjeno značenje i važnost kohezijske politike EU te glavne značajke programa prekogranične suradnje Interreg Italija-Hrvatska 2014.-2020. Također, predstavljeno je i nekoliko projekata iz spomenutog programa, a koje aktivno provodi Regionalna agencija DUNEA ili u njima sudjeluje kroz pružanje tehničke podrške.

 Podsjetimo, projektom ASOC – Prekogranična suradnja Interreg Italija – Hrvatska promiče se sudjelovanje učenika u praćenju ulaganja koja se provode putem kohezijske politike EU-a korištenjem javnih otvorenih podataka. Glavni cilj projekta je uključiti hrvatske i talijanske srednje škole u praćenje projekata odabranih u okviru Interreg programa prekogranične suradnje. Projektom će se povezati parovi talijanskih i hrvatskih škola koji će pod vodstvom nastavnika pratiti isti projekt odabran u okviru Interreg programa prekogranične suradnje, a svoje će istraživanje projekta predstaviti kroz kreativni završni rad.