Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

 

U Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi u Opuzenu, 14. i 15. listopada 2022. godine, održani su tradicionalni Dani mandarina 2022. koji su okupili učenike i mlade iz doline Neretve.

Riječ je o manifestaciji pod organizacijom centra EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije, kojeg vodi Regionalna agencija DUNEA uz partnerstvo Srednje poljoprivredne i tehničke škole u Opuzenu.
Manifestacija je uključivala brojne radionice izrade slatkiša od badema, oraha i mandarina, edukacije na temu zdrave prehrane te izrade tematskih skulptura od mandarina.

Edukacijama se pridružila i predstavnica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije, Ana Tutavac, koja je održala predavanje o prirodnoj baštini doline Neretve. Predstavnica Regionalne agencija DUNEA, Petra Sušak, održala je predavanje o strategiji „Od polja do stola“ uz prikazivanje videa na temu Europskog zelenog plana sa stranice „EU Kutak za učenje“.

U panel raspravi na temu „Mladi u budućnosti“ sudjelovali su profesori te bivši učenik škole koji je nakon završetka fakulteta pokrenuo vrlo uspješnu proizvodnju craft piva, te su s učenicima podijeljeni korisni savjeti i primjeri dobre prakse.

Drugog dana manifestacije održan je agroturistički sajam na kojem su sudjelovali mali izlagači, uglavnom s područja doline Neretve, koji su posjetiteljima nudili raznovrsne tradicionalne i domaće proizvode.