Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Prošlog petka 29. listopada u sklopu mjesečnih aktivnosti Europe Direct-a Dubrovačko-neretvanske županije održana su dva „Back to school“ događaja.
Jedna od zadaća Europe Direct-a jest i ‘EU u školama’ s ciljem povezivanja Europe Direct-a sa školama te promicanje inicijativa poput “Back to school” koju čini povratak trenutno zaposlenih osoba u školu koju su polazili.
S učenicima u Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi u Opuzenu te Srednjoj školi Petra Šegedina u Korčuli družili su se bivši učenici.

U Opuzenu se raspravljalo o izazovima mladih poduzetnika gdje je svoju priču i poduzetnički put s učenicima podijelio bivši učenik škole Mario Ćorić, poznat po pokretanju craft pivovare i proizvodnji Trojanskog piva. Uz primjere dobre prakse približena je ideja EU fondova za male poduzetnike, odnosno razvoj proizvoda i proizvodnje te povećanje konkurentnosti na tržištu. Korčulane je s tematikom aktivnog građanstva te važnosti udruživanja i ulozi mladih u društvu upoznao predsjednik Savjeta mladih Grada Korčule i bivši hrvatski taekwondo reprezentativac Dinko Šegedin.

Mladi su upoznati i s programom „Mladi na djelu“ koji promiče mobilnost unutar i izvan granica Europske unije, neformalno obrazovanje i interkulturni dijalog te potiče zapošljivost i uključivanje svih mladih, bez obzira na razinu njihova obrazovanja i njihovo kulturno i društveno podrijetlo. Program teži poticanju aktivnog europskog građanstva, solidarnosti i tolerancije među mladim Europljanima te njihovom uključivanju u oblikovanje budućnosti Unije.
Cilj programa „Mladi na djelu“ je odgovoriti, na europskoj razini, potrebama mladih od adolescencije do zrelosti te dati znatan doprinos pružajući mogućnosti za stjecanje vještina kroz neformalno učenje i promicati aktivno sudjelovanje mladih u društvu.