Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

U Gimnaziji Metković 19. listopada profesor savjetnik Petar Nikolić, u organizaciji centra EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije, održao je izlaganje s ciljem pružanja potpore inicijativi “Back to school”. Naime, „Povratak u školu“ (“Back to School“) sveeuropska je inicijativa u okviru koje se od 2007. zaposlenici EU institucija vraćaju u svoje nekadašnje srednje i osnovne škole te s učenicima razgovaraju o svom radu u institucijama Europske unije. „Povratak u školu“ mladima daje priliku da se izbliza upoznaju s europskim projektom, a nekadašnji učenici na jedan dan postaju lice Europe.
Važno je istaknuti da je profesor Nikolić, među ostalim, eTwinning ambasador, koordinator Erasmus+ projekata te da radi u tri srednje škole od kojih je Srednja poljoprivredna i tehnička škola u Opuzenu pridruženi partner u provedbi aktivnosti centra EUROPE DIRECT DNŽ.
Ovom prilikom profesor Nikolić pružio je učenicima Gimnazije Metković uvid u obrazovne programe EU, ističući ključne programe kao što su Škole ambasadora Europskog parlamenta i Erasmus+. Cilj je bio educirati mlade o mogućnostima sudjelovanja te ih informirati o vlastitom osobnom razvoju kroz te programe.
U sklopu izlaganja, profesor je odgovarao i na pitanja učenika, pružajući im detaljniji uvid u praktične aspekte europskih inicijativa. Ovakva interakcija pruža mladima priliku razumjeti kako EU programi utječu na njihovu budućnost te ih potiče na aktivno sudjelovanje u globalnim inicijativama.