Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

U caffe baru “Time Out” u Dubrovniku, 25. siječnja održan je prvi ovogodišnji EU pub kviz.Podsjetimo, radi se o aktivnosti centra EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije, čiji je cilj na zabavan način informirati građane o Europskoj uniji.   

Tema ovomjesečnog kviza bila je “EU institucije” odnosno, EU institucije i čelne osobe koje ih zastupaju. Svoje znanje na ovu temu pokazalo je 5 timova. S jednim bodom razlike između pobjedničkog i drugoplasiranog tima, nagradu je ipak osvojio tim “Štrukani čaj”,koji je prešao u vodstvo tek u zadnjem dijelu kviza. Zanimljivo je nadodati da je član pobjedničkog tima redovni kvizaš te mu je ovo druga pobjeda. 

Po završetku kviza članovi pobjedničkog tima izjavili su kako je ovo bila izvrsna prilika za informiranje o radu EU institucija, a naročito Europskog parlamenta te samim tim kao kvalitetna priprema za nadolazeće izbore 2024.

Sljedeći EU pub kviz planiran je u travnju, stoga nastavite pratiti naše društvene mreže kako bi pravovremeno saznali lokaciju i vrijeme održavanja kviza.