Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Komisija je 23. rujna službeno otvorila deveto izdanje Europskog tjedna sporta u Valenciji u Španjolskoj. Svake godine od 23. do 30. rujna Europski tjednom sporta promiče se aktivniji i zdraviji način života milijunima ljudi u Europi i izvan nje. Inicijativom se sportskim organizacijama, poduzećima i stručnjacima omogućuje da razviju strategije za sudjelovanje u aktivnostima povezanima sa sportom, a sudionicima da proslave sport u svojim zajednicama.

Prioriteti i posebne poruke Europskog tjedna sporta 2023. bit će usmjereni na sudjelovanje, uključenost i inovacije. Ta tri stupa odražavaju važne stupove sporta, kao i suvremene promjene i smjerove prema kojima se naša društva kreću.

Povjerenica za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade Iliana Ivanova izjavila je: Fizička aktivnost, bilo da je riječ o plivanju, šetnji, aktivnoj pauzi za ručak ili nekim vježbama na kraju dana, može znatno doprinijeti našem zdravlju i dobrobiti. Ove ćemo godine s 9. izdanjem Europskog tjedna sporta nadovezati se na uspjeh i rad prethodnih izdanja kako bismo osigurali da se strast za sportom može prenijeti još većem broju građana.

Europski tjedan sporta od 2015. pomaže u borbi protiv neaktivnosti poticanjem Europljana da prihvate zdrav i aktivan način života. Pozivamo sve, #BeActive, bez obzira na dob, socijalni status ili razinu tjelesne sposobnosti. Europski tjedan sporta 2022. obuhvatio je aktivnosti, natjecanja i izazove u 40 zemalja. Organizirano je 32 000 događanja na kojima se okupilo više od 13 milijuna sudionika diljem i izvan Europe.