Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

U Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi u Opuzenu te Obrtničkoj i tehničkoj školi Dubrovnik 7. i 29. veljače održana je radionica za učenike srednjih škola pod nazivom „Izazovi koje donosi digitalizacija“. Radionice su održane u sklopu mjesečnih aktivnosti centra EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije, a povodom obilježavanja Dana sigurnijeg interneta.

Glavni cilj radionica bio je osvijestiti važnost korištenja interneta na siguran način te znati prepoznati opasnosti koje vrebaju na internetu. Tim povodom nastavnice Srednje poljoprivredne i tehničke škole u Opuzenu Karla Šutalo i Nina Zagić-Zelić održale su edukaciju učenika predavanjima i radionicom s online kvizom o digitalnim vještinama. Svoja znanja i digitalne vještine predstavili su i učenici Srednje poljoprivredne i tehničke škole u Opuzenu, smjera „web dizajner“, koji su izradili Power Point prezentaciju i kviz.

Tijekom radionice učenici su izradili informativni letak o izazovima digitalizacije koristeći digitalni alat „Canva“ te materijale s platforme EU Kutka za učenje (Digitalne tehnologije).

Radionicu u Obrtničkoj i tehničkoj školi u Dubrovniku održala je nastavnica Nina Zagić-Zelić.