Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Prevencija posljedica poplava i drugih prirodnih katastrofa bila je tema radionica održanih u Osnovnoj školi Opuzen te tamošnjem dječjem vrtiću.

Radionice za najmlađe održala je voditeljica Službe civilne zaštite Dubrovnik Ana Miličić, uz sudjelovanje policijskih službenika iz Policijske postaje Metković, Hrvatske gorske službe spašavanja i predstavnika Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA.

I ova predavanja dio su aktivnosti koje se provode u sklopu projekta STREAM realiziranog unutar programa prekogranične suradnje INTERREG Italija-Hrvatska. Sam projekt uspješno relizira Dubrovačko-neretvanska županija s projektnim partnerima.

Na samoj radionici razgovaralo se i o važnosti broja 112 čiji se dan tradicionalno obilježava 11. veljače, a s ciljem informiranja građana Europske unije o jedinstvenom broju za žurne situacije. Naime, jedinstveni broj 112 zajednički je svim državama članicama Europske unije i služi za besplatno nazivanje hitnih službi, a u Hrvatskoj je u upotrebi od 2005. godine.Nakon završenog predavanja, kao poklon su podijeljene tematski izrađene slikovnice Kad poplava vreba, pripremiti se treba.

Podsjetimo, vrijednost projektnih aktivnosti projekta STREAM na području Dubrovačko-neretvanske županije je 773.317,02 eura, od čega se sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, a putem programa prekogranične suradnje Interreg Italija-Hrvatska, sufinancira 85 posto tog iznosa. Ostatak od 15 posto osigurava Dubrovačko-neretvanska županija vlastitim sredstvima, a sve se aktivnosti provode uz stručnu i tehničku pomoć Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA.