Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Komisija je 29. rujna objavila treći skup poziva na podnošenje prijedloga u okviru programa Digitalna Europa, u vrijednosti od 200 milijuna eura, u okviru programa rada za razdoblje 2021. i 2022.

Prethodni pozivi bili su objavljeni u studenome 2021. i veljači 2022.

Pozivi su otvoreni poduzećima, javnim upravama i drugim subjektima iz država članica EU-a, zemalja EFTA-e/EGP-a i pridruženih zemalja. Ta će sredstva iznositi 170 milijuna EUR za podatkovne prostore, razvoj platforme za umjetnu inteligenciju kako bi se poduzećima i javnim upravama omogućio jednostavan pristup pouzdanim alatima umjetne inteligencije u Europi, za infrastrukturu oblaka na rubu mreže te za ulaganja u specijalizirane obrazovne programe u području naprednih digitalnih tehnologija. Rok za prijavu ovih poziva je 24. siječnja 2023.

Novi poziv otvoren je i za europske digitalne inovacijske centre, pri čemu se ovdje radi o dodatnih 30 milijuna EUR. Centri smješteni diljem Europe podupirat će privatna poduzeća, uključujući mala i srednja te novoosnovana poduzeća kao i javni sektor u njihovoj digitalnoj transformaciji. Rok za ovaj poziv je 16. studenoga 2022.

Za više informacija: https://croatia.representation.ec.europa.eu/news/program-digitalna-europa-europska-komisija-objavila-poziv-tvrtkama-i-javnoj-upravi-na-ulaganje-200-2022-09-29_hr