Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Agencija za mobilnost i programe Europske unije u prvom dijelu godine ugovorila je 264 Erasmus+ projekata i 54 projekta Europskih snaga solidarnosti ukupne vrijednosti oko 25,5 milijuna eura, te je trenutačno u provedbi ukupno 815 projekata u okviru ova dva programa. Ovogodišnju suradnju s korisnicima programa Erasmus+ i ESS okrunili su 7. lipnja velikim virtualnim događanjem na kojem se okupilo preko 500 sudionika koje su, u odličnom društvu vrsnih komunikacijskih stručnjakinja, osnažili i inspirirali za kvalitetnije komuniciranje o projektima.

Prva je polovina godine bila obilježena i nizom događanja za prijavitelje i korisnike programa Obzor Europa. Od početka godine održali su 11 regionalnih i nacionalnih informativnih događanja od kojih izdvajaju virtualni informativni dan za pravna i financijska pitanja Obzora Europa, informativna događanja uživo za energetske agencije u Istri i Kvarneru te niz događanja u okviru Djelovanja Marie Skłodowska – Curie. Započeli su i s ciklus sveučilišnih informativnih dana održavši do sada informativne dane na sveučilištima u Rijeci i Splitu, te se vesele nastavku suradnje sa sveučilištima najesen.

Najesen će se u Zagrebu održati i nacionalna konferencija u povodu Europske godine mladih. Organizira je Središnji državni ured za demografiju i mlade u suradnji s Agencijom i to kao središnje događanje u sklopu cjelogodišnje kampanje posvećene mladima. U Hrvatskoj je do sada u sklopu Europske godine mladih prijavljeno ili već i održano preko 200 događanja.

Za više informacija prijavite se za primanje Vjesnika: https://ampeu.hr/newsletter/