Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

U Zavičajnoj kući Dubrovačkog primorja u Slanome, 18. kolovoza 2022. godine, potpisan je Ugovor za izradu projektno-tehničke dokumentacije za potrebe uspostave Centra zaštite i očuvanja slatkovodnih kornjača, riječne i barske kornjače u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koji će se nalaziti u Majkovima kao i Ugovor za izradu dokumentacije za potrebe uspostave Interpretacijsko-edukacijsko-istraživačkog centra zaštićenih prirodnih vrijednosti doline Neretve u Novim Selima pri čijoj je izradi Regionalna agencija DUNEA pružala savjetodavnu pomoć u okviru projekta Znanjem do EU fondova.

Ugovore su potpisali ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije Marijana Miljas Đuračić s predstavnicom izvršitelja tvrtke APE d.o.o. Potpisivanju su nazočili i župan Nikola Dobroslavić s načelnicima Općina Dubrovačko primorje Nikolom Knežićem i Kula Norinska, Nikolom Krstičevićem, pročelnica Žaklina Marević kao i ravnateljica Regionalne agencije DUNEA Melanija Milić.

 Kroz projektiranje izradit će se tri varijante idejnog rješenja uređenja zgrada oba Centra i pripadajućeg okoliša zgrade sa sadržajima, 3D vizualizacija odabranog idejnog rješenja od strane Naručitelja te glavni i izvedbeni projekt kao i ishoditi građevinska dozvola. Planiran završetak izrade dokumentacije je do ljeta iduće godine, a nakon što se ista izradi izgradnju i opremanje Centra potrebno je prijaviti na financiranje kroz bespovratna sredstva Europske unije.

Za više informacija: https://www.dunea.hr/novosti/2034-potpisani-700-tisuca-kuna-vrijedni-ugovori-za-izradu-dokumentacije-za-centre-za-zastitu-i-promociju-prirodne-bastine-u-majkovima-i-novim-selima