Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Otvorene su prijave za nagradu ECYP2023! Kako se mogu prijaviti? Stanovnik si EU-a u dobi od 16 do 30 godina i radiš na europskom projektu? Onda baš ti možeš postati sljedeći dobitnik Nagrade za mlade „Karlo Veliki”! Prijavi se sa svojim projektom, osvoji do 7500 eura i primi pomoć koja ti je potrebna za daljnji razvoj tvoje inicijative. Svake godine Europski parlament i Zaklada međunarodne nagrade „Karlo Veliki” iz Aachena dodjeljuju Europsku nagradu za mlade „Karlo Veliki” nadahnjujućim projektima koji mijenjaju Europu, a vode ih mladi iz cijelog EU-a. 

Raspored za 2023        

12. siječnja 2023. otvaranje natječaja         

2. veljače 2023.: rok za predaju projekata         

ožujak 2023.: objava nacionalnih pobjednika

 2023.: Svečana dodjela nagrade u Aachenu 

Nagrada

Tri pobjednička europska projekta osvojit će sljedeće nagrade: prva nagrada iznosi 7500 eura, druga nagrada 5000 eura, a treća nagrada 2500 eura.

Predstavnici svakog nacionalnog pobjedničkog projekta pozivaju se na dodjelu Nagrade za mlade „Karlo Veliki” u Aachenu. Dio nagrade čini i posjet dobitnika Europskom parlamentu (u Bruxellesu ili Strasbourgu).   

Za više informacija o načinu prijave i pravilima sudjelovanja: https://youth.europarl.europa.eu/hr/more-information/charlemagne-prize/apply-now.html