Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

U okviru projekta “Odgovorna eksperimentiranja u području istraživačke i inovacijske politike u energetskoj tranziciji (RIPEET)“ financiranog sredstvima Obzora 2020., gradi se zajednica regionalnih predstavnika predanih oblikovanju regionalne energetske vizije budućnosti.

Zainteresirani podnositelji zahtjeva mogu podnijeti iskaz interesa odazivanjem na otvoreni poziv kako bi se pridružili Zajednici prakse RIPEET-a (CoP).

Do šest kandidata bit će odabrano za sudjelovanje u programu uzajamnog učenja koji slijedi pristup pilot-ogledalo i blisko će surađivati kao “zrcalni ekosustavi” s onima koji se bave trima “pilot ekosustavima” sa sjedištem u Extremaduri (Španjolska), Škotskom otočju (Velika Britanija) i Ostrobothniji (Finska). Cilj je usvojiti sustav metoda razvijenih, testiranih i validiranih tijekom cijelog projekta kako bi se ojačali regionalni kapaciteti za provedbu odgovornijeg, uključivijeg i održivijeg pristupa energetskoj tranziciji.

Program zajednice i uzajamnog učenja RIPEET usmjeren je na donositelje odluka na lokalnoj i regionalnoj razini koji su predani oblikovanju odgovornije, uključivije i održivije energetske tranzicije u svojoj regiji.

Prihvatljivi prijavitelji su regionalne vlasti, lokalne vlasti, sveučilišta, regionalni klasteri, te energetske i inovacijske agencije ili slične organizacije. Sudjelovanje u Zajednici prakse zrcalnih ekosustava je besplatno, a projekt će rezervirati bespovratna sredstva za putovanja za odabrane regije kako bi prisustvovali događajima na pilot područjima.

Na poziv se putem prijavnog obrasca može prijaviti do 15. lipnja, a više informacija dostupno je na službenoj RIPEET stranici.