Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Razvojna agencija Šibensko-kninske županije organizira nagradni foto natječaj koji se organizira u okviru projekta TAKE IT SLOW u svrhu promidžbe i promocije samog projekta, ali i Jadrana kao održive, zelene i pametne europske turističke destinacije.

Nagradnim foto natječajem cilj je promovirati jadransku regiju, ali i potaknuti profesionalne fotografe i amatere da na jedinstven način promišljaju o krajevima iz kojih dolaze te da kroz objektive svojih fotoaparata prikažu detalje i zanimljivosti jadranske regije, ojačavajući na taj način njen identitet i brend.

Sve što trebate napraviti je poslati fotografiju Jadrana koja najbolje predočuje ideju sporog i održivog turizma, odnosno prikazati obalu i unutrašnjost čiji je životni stil ostao autentičan, u skladu s okolišem i zasnovan na tradicionalnim znanjima i vještinama. Prihvatljive su fotografije snimljene isključivo na području Jadrana, uključujući hrvatsko i talijansko područje i to: • Hrvatska: Istarska županija, Zadarska županija, Šibensko-kninska županija, Splitskodalmatinska županija i Dubrovačko-neretvanska županija; Natječaj se provodi putem Facebook profila projekta TAKE IT SLOW i autor fotografije koja prikupi najviše „lajkova“ / „sviđa mi se“ osvaja vrijednu nagradu: novi CANON EOS 4000d.

Kako sudjelovati u foto-natječaju „TAKE IT SLOW“ : Na e-mail adresu projekta TAKE IT SLOW: project.takeitslow@gmail.com pošaljite: 1. Svoju fotografiju isključivo u digitalnom obliku, u JPG ili PNG formatu – minimalnih dimenzija od 2500 do 3500 piksela (visina i/ili širina fotografije), rezolucije 300 dpi. Uz fotografiju pošaljite sljedeće podatke: 2. Lokaciju snimljene fotografije uz kratki opis na engleskom jeziku (max 200 znakova) 3. Ime i prezime autora/ice te godinu rođenja 4. Kontakt autora (telefon, e-mail) 5. Potpisanu izjavu / suglasnost. Svaki autor može poslati samo 1 (jednu) fotografiju.

Fotografije se prikupljaju u periodu od utorka 02. svibnja 2023. od 12:00h do utorka 09. svibnja 2023. u 12:00 sati. Galerija s dostavljenim fotografijama objavit će se u srijedu 10.svibnja 2023. u 12:00h na Facebook profilu TAKE IT SLOW projekta gdje će svi podršku svom favoritu moći iskazati „lajkom“ / „sviđa mi se“ do utorka 16. svibnja 2023. (do 24:00h). Fotografija s najvećim brojem „lajkova“ / „sviđa mi se“ osvaja vrijednu nagradu: novi CANON EOS 4000d.

Detaljne informacije o uvjetima i načinu prijave možete pronaći u „Pravilniku nagradnog foto natječaja TAKE IT SLOW“ kao i na web stranici TAKE IT SLOW projekta.

Projekt TAKE IT SLOW strateški je bilateralni projekt Hrvatske i Italije osmišljen s ciljem upravljanja i promocije Jadrana kao zelene, pametne, održive, dostupne prekogranične turističke destinacije. Fokus projekta je na  razvoju održivog i slow turizma u malim zajednicama na otocima, obali i unutrašnjosti uz Jadransko more bogatima materijalnom i nematerijalnom baštinom koje su očuvale autentični životni stil prilagođen svom prirodnom okruženju. Projekt provodi Dubrovačko-neretvanska županija uz tehničku podršku Regionalne agencije DUNEA.

Vrijednost projekta je 3.764.695,71 EUR od čega su 85 posto sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a Dubrovačko-neretvanska županija na raspolaganju ima 869.230,00 EUR.