Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

U tri srednje škole u Opuzenu i Metkoviću, 26. ožujka održane su interaktivne radionice o Erasmus i eTwinning („zelenim“) projektima, prilikom kojih su učenici na interaktivan način bili upoznati o važnosti zelene i digitalne tranzicije odnosno, Europskog zelenog plana. Radionice su održane povodom obilježavanja Svjetskog dana voda, a u sklopu mjesečnih aktivnosti centra EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije, kojeg vodi Regionalna agencija DUNEA uz pridružene partnere, Srednju poljoprivrednu i tehničku školu u Opuzenu i udrugu ESN Dubrovnik.

Uz predstavljanje Erasmus i eTwinning („zelenih“) projekata, tijekom radionica održan je i prigodni kviz na kojem se provjerila usvojenost navedenih ishoda, a za održavanje radionice koristili su se materijali dostupni na platformi EU Kutka za učenje. Spomenute radionice održao je profesor Srednje poljoprivredne i tehničke škole u Opuzenu Petar Nikolić, koji je među ostalim, i senior ambasador EPAS-a.

Osim radionica povodom Svjetskog dana voda koje su organizirane u Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi u Opuzenu, Srednjoj školi Metković i Gimnaziji Metković, održana je i „Back to school“ radionica. Naime, “Back to School“ je sveeuropska inicijativa u okviru koje se od 2007. zaposlenici EU institucija vraćaju u svoje nekadašnje srednje i osnovne škole te s učenicima razgovaraju o svom radu u institucijama Europske unije. „Back to school“ mladima daje priliku da se izbliza upoznaju s europskim projektom, a nekadašnji učenici na jedan dan postaju lice Europe. Profesor Petar Nikolić tom prilikom je učenicima Gimnazije Metković, koju je i sam nekada pohađao, predstavio svoje radno iskustvo i znanje stečeno u okviru raznih programa EU poput Erasmus +, eTwinning, Škole ambasadora Europskog parlamenta (EPAS) te kao jedan od predstavnika centra EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije.