Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Ured Europskog Parlamenta u Hrvatskoj organizirao je panel “Mladi i održivi turizam” u okviru Konferencije o budućnosti Europe u ponedjeljak 28. lipnja u Dubrovniku.
Na panelu se raspravljalo o temama pandemije koronavirusa te utjecaj pandemije na turizam, predstavlja li kriza uzrokovana pandemijom novi početak, te kakvu budućnost turizma promišljaju mladi.
Na panelu su sudjelovali Violeta Simeonova Staničić, voditeljica Ureda koja je ujedno i otvorila raspravu, a sudjelovali su Sunčana Glavak, zastupnica u Europskom Parlamentu, Mato Franković, dubrovački gradonačelnik, dr. sc. Ana Portolan, Sveučilište u Dubrovniku, te Helena Obuljen, studentica Sveučilišta u Dubrovniku.

Konferencija o budućnosti Europe predstavlja jedinstvenu i pravodobnu priliku da europski građani i građanke rasprave o izazovima i prioritetima Europe. Sastavni dio konferencije je višejezična digitalna platforma na kojoj će građani i građanke moći razmjenjivati ideje i slati doprinose putem interneta, koji će se prikupljati, analizirati, pratiti i objavljivati tijekom cijelog trajanja konferencije. Isto tako, konferencija se odvija kroz decentralizirana događanja (internetska, fizička) u organizaciji pojedinaca i organizacija, kao i nacionalnih, regionalnih i lokalnih tijela diljem Europe.

 Snimku rasprave možete pogledatina Youtube kanalu Europskog parlamenta u Hrvatskoj: LINK