Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Dana 30. prosinca 2022. u organizaciji centra EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije, u Studentskom domu Dubrovnik održan je posljednji zabavno-edukativni EU pub kviz u 2022. godini, aktivnost koja za cilj ima informirati građane o EU na interaktivan način. Sudionici su ovoga puta imali priliku pokazati svoje znanje na temu Konferencije o budućnosti Europe i Europskog skupa mladih (EYE).

Tijekom kviza, pitanja su bila usmjerena na prijedloge građana koji su usvojeni tijekom završne konferencije te na prioritete na kojima će EU raditi u narednim godinama. Dio pitanja obuhvatio je zaključke EYE Varaždin te način sudjelovanja na EYE2023 Strasbourg. Svi sudionici pub kviza složili su se da je informiranje građana, o načinu sudjelovanja u kreiranju bolje EU, izuzetno bitno kako bi EU mogla pozitivno napredovati. Priliku za direktno utjecanje na rad EU imaju svi građani tijekom izbora za Europski parlament 2024.

U ovom dvanaestom kvizu sudjelovale su 4 ekipe, a pobjedu i vrijednu nagradu je osvojila ekipa „Roomies“ koja je tijekom trajanja cijelog kviza bila u vodstvu te ih sve do zadnjeg kruga nitko nije uspio nadjačati. Članovi pobjedničkog tima su izjavili kako bi voljeli da godišnje ima više događaja kao što je EYE na kojem mogu sudjelovati.