Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Dana 29. rujna u organizaciji centra EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije, u prostoru Centra za mlade Dubrovnik održano je deveto izdanje pub kviza. Podsjetimo, radi se o mjesečnoj aktivnosti koju EUROPE DIRECT DNŽ provodi kako bi informirao javnost o Europskoj uniji na interaktivan i zabavan način.

Teme ovomjesečnog kviza bile su: inicijativa Europskog parlamenta – „Zajedno za EU“ i Euro zona. Naime, zajednoza.eu je paneuropska zajednica koja potiče na aktivno sudjelovanje u demokraciji. Točnije, radi se o portalu namijenjenom svima koji žele aktivno sudjelovati u kreiranju budućnosti EU.

Na pub kvizu je sudjelovalo sedam ekipa, a pobjedu je s malom prednošću od četiri boda odnijela ekipa „Pobjednici“. Članovi pobjedničkog tima su izjavili kako su velik broj podataka o EU saznali tijekom informiranja o projektima solidarnosti na Europskom portalu za mlade koji samoinicijativno žele prijaviti u nadolazećem razdoblju. Isto tako smatraju kako postoji velik prostor za informiranje javnosti, a osobito mladih o prilikama koje pruža EU. Pobjednička ekipa se nada kako će svojim pozitivnim angažmanom rada u zajednici potaknuti i druge na djelovanje.