Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Europski zeleni tjedan za 2021. godinu bit će posvećen ambiciji postizanja nulte stope onečišćenja. Razmotrit će se i druge relevantne inicijative Europskog zelenog plana, kao što su klimatske inicijative, strategija o kemikalijama, te inicijative u području energije, industrije, mobilnosti, poljoprivrede, ribarstva, zdravstva i biološke raznolikosti.

U samom tjednu održava se otvoreni događaj 31. svibnja i virtualna konferencija početkom lipnja, ali tema je obrađena i na stotinama partnerskih događaja širom Europe između 3. svibnja i 13. lipnja.

O smanjenju onečišćenja raspravljat će se u kontekstu Akcijskog plana EU-a za ambiciju nultog zagađenja i drugih europskih inicijativa zelenog dogovora, oporavka nakon COVID-19 i prijelaza na održivije gospodarstvo EU-a. Događaji okupljaju sve dionike i zainteresirane građane kako bi pronašli načine za zajednički rad na ostvarivanju ambicije za nulto zagađenje i okoliš bez otrovnih tvari.

Zeleni tjedan EU-a 2021. Bit će prilika za interakciju sa svim dionicima i zainteresiranim građanima o tome kako možemo zajedničkim snagama ostvariti ambiciju postizanja nulte stope onečošćenja zraka, vode i tla.

Za više informacija o Zelenom planu EU-a dostupne klikom na link:

EU Green Week 2021.