Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Dana 18. listopada u sklopu programa Expo smotre održana je panel rasprava „Europski zeleni plan u fokusu mladih“ koju su vodile predstavnice DUNEA-e, Petra Popović i Antonija Odak te Boris Gluhan iz udruge ESN Dubrovnik. Rasprava je održana kako bi se maturantima na smotri predstavio Europski zeleni plan te kako bi voditelji rasprave dobili povratnu informaciju o njihovim stavovima i prijedlozima vezanim za predstavljenu temu.

Nakon uvodne prezentacije i video spota o Konferenciji o budućnosti Europe, na čijoj je digitalnoj platformi panel rasprava registrirana, maturanti su saznali osnovne informacije o zelenoj tranziciji, jednom od ključnih prioriteta Europske unije. Ispred tridesetak maturanata sudjelovala su četiri panelista koji su uz pomoć svojih kolega raspravljali na temu kružnog gospodarstva u praksi, klimatskih promjena, smanjenja onečišćenja, gospodarenja otpadom, smanjenju emisija stakleničkih plinova te o doprinosu obnove biološke raznolikosti.

Prikupljeni odgovori postavit će se na digitalnu platformu Konferencije o budućnosti Europe kako bi dali doprinos u kreiranju budućnosti Unije.

Održana panel rasprava dio je mjesečnih događanja projekta EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije čiji je nositelj Regionalna agencija DUNEA, a partneri u provedbi projekta su Erasmus Student Network Dubrovnik te Srednja poljoprivredna i tehnička škola u Opuzenu.