Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Novinarka ste ili novinar koji radi na području Europske unije i želite saznati više o kohezijskoj politici, fondovima i politikama EU-a? Ako je odgovor potvrdan, prijavite se za sudjelovanje u studijskom programu #EUinMyRegion Media Trips kojega je 21. studenog otvorila Europska komisija. Poziv je otvoren za sve lokalne i regionalne novinarke i novinare do 21. prosinca 2022. u 17 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Program uključuje tečajeve osposobljavanja putem interneta i studijski posjet Bruxellesu. Saznat ćete više o institucijama EU-a, njihovim strukturama i procedurama, kohezijskoj politici te o tome kako se EU suočava s prijevarama i lošim upravljanjem sredstvima. Imat ćete i priliku upoznati se sa stručnjakinjama i stručnjacima iz Komisije, posjetiti projekte financirane sredstvima EU-a i naučiti kako se služiti Komisijinim podatkovnim alatima.

Nakon dovršetka programa bit ćete bolje upoznati s politikama EU-a, posebice s kohezijskom politikom, a uspostavit ćete kontakte s novinarkama i novinarima iz drugih država i regija. Prvo studijsko putovanje u Bruxelles na rasporedu je 2. i 3. veljače 2023., dok će se druga dva putovanja organizirati u ožujku i travnju. Očekuje se da će se svakom studijskom putovanju pridružiti do 40 novinarki i novinara, a Komisija pokriva putne troškove i troškove smještaja.

Za više informacija i prijave: https://www.euinmyregion-mediatrips.eu/