Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Europski institut za inovacije i tehnologiju (EIT) jučer je pokrenuo „kampus EIT-a”, novu inicijativu za poboljšanje pristupa širokoj ponudi obrazovanja i osposobljavanja koja objedinjuje inovacije s poduzetništvom.

Putem nove internetske platforme zainteresirani polaznici sada mogu pristupiti bogatoj ponudi programa obrazovanja i razvoja vještina koje nude EIT i njegovih devet zajednica znanja i inovacija. Prvi tečajevi na platformi odnose se na klimu, hranu, zdravlje i sirovine te će poduprijeti stjecanje vještina za zeleniju i prosperitetniju Europu. Naknadno će se dodati tečajevi kako bi se obuhvatile i druge teme kao što su energetika, digitalizacija, poljoprivreda, proizvodnja, gradska mobilnost, kultura i kreativnost.

Osim niza novih tečajeva, obrazovne aktivnosti u okviru kampusa EIT-a u konačnici će nuditi usluge na internetskim stranicama namijenjenima učenicima srednjih škola, studentima na sveučilištima, stručnjacima i ustanovama visokog obrazovanja. Većina školskih programa bit će dostupna besplatno, dok će se za neke od stručnih tečajeva i programa plaćati naknada.