Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

CEEPUS je srednjoeuropski program akademske razmjene studenata i nastavnika koji nudi mogućnost studiranja na sveučilištima srednje i jugoistočne Europe sa stipendijama u skladu sa životnim standardima zemalja primateljica.

Program podržava mobilnost nastavnika te studenata preddiplomskog, diplomskog, poslijediplomskog i doktorskog studija. Kroz CEEPUS studenti i nastavnici svih javnih visokih učilišta u Republici Hrvatskoj mogu ostvariti mobilnost u jednoj od 15 zemalja Srednje i Istočne Europe koje sudjeluju u programu uz Hrvatsku (Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Češka, Mađarska, Sjeverna Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Poljska, Rumunjska, Srbija, Slovačka i Slovenija).

U CEEPUS-u mogu sudjelovati studenti i nastavnici sa svih javnih visokih učilišta u Republici Hrvatskoj.

Studenti mogu realizirati najviše 10 mjeseci mobilnosti po razini studija pod uvjetom da imaju završena 2 semestra studija u trenutku odlaska na mobilnost.

Na mobilnost mogu ići nastavnici koji predaju na javnom visokom učilištu u Hrvatskoj u svrhu držanja predavanja na stranom visokom učilištu u trajanju od minimalno 6 sati tjedno.

Prijave su moguće putem platforme CEEPUS na koju se potrebno registrirati ili prijaviti (ako ste se prethodno registrirali) s ulogom Mobility.

Za više informacija: https://ampeu.hr/ceepus