Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

 

Kako bi učitelji, djeca i mladi mogli putem interneta imati pristup kvalitetnom edukativnom sadržaju, Europska unija razvila je internetske multimedijalne platforme, Youth Hub i Kutak za učenje.

Youth Hub objedinjuje sve što Europski parlament radi s mladima i za mlade – preko raznih programa do aktivnosti na sva 24 službena EU jezika.

Bilo da ste učitelj, student ili član organizacije mladih, Youth Hub može se koristiti za:

· pridruživanje paneuropskoj EU zajednici,

· povezivanje s istomišljenicima,

· sudjelovanje na online i uživo događanjima diljem Europe, uključujući European Youth Event, i događaje organizirane od strane ureda Europskog parlamenta u tvojoj zemlji,

· debate sa stručnjacima kroz seminare i virtualne razgovore,

· sudjelovanje u online edukacijskim programima poput Euroscole i mreže Škola ambasadora Europskog parlamenta,

· rad u europskim institucijama,

· preuzimanje uloge zastupnika Europskog parlamenta u igri uloga.

Kutak za učenje je edukativna platforma podijeljena na 4 dobne skupine koja nudi sadržaj iz raznih područja Europske unije poput:

· hrane, poljoprivrede i ribarstva,

· okoliša, klime i energije,

· kulture,

· povijesti EU-a,

· zemalja EU-a,

· prava i institucija EU-a.

Dobne skupine obuhvaćaju učenike do 9 godina, 9-12 godina, 12-15 godina te učenike i mlade koji imaju više od 15 godina.

Zabavne društvene igre, kvizovi i video sadržaj samo su dio raznovrsnih interaktivnih materijala dostupnih na platformi, a osim njih može se naći niz stripova, slikovnica i lenta vremena, brošura, prezentacija i interaktivnih knjiga koje mladima na atraktivan način približavaju značajne teme. Kutak za učenje dostupan je također na 24 službena jezika EU-a.

Kutak za učenje sadrži i materijale koje nastavnici mogu upotrebljavati u učionici ili izvan nje te u provedbi škole na daljinu kako bi razgovarali s učenicima o Europi, nudeći im kroz alternativne metode i alate drugačiji način učenja.

Youth Hub: https://youth.europarl.europa.eu/home.html

EU Kutak za učenje: https://learning-corner.learning.europa.eu/index_hr