Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

U Kuli Norinskoj su 5. svibnja predstavljene aktivnosti EU projekta FIRESPILL, nakon čega je organiziran i obilazak Centra za obuku operativnih snaga civilne zaštite, objekta koji se gradi sredstvima iz ovog projekta i trenutačno je u visokoj fazi izgrađenosti.

Predstavljanju projekta i obilasku ovog vrijednog i značajnog objekta nazočili su župani Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije Nikola Dobroslavić i Blaženko Boban sa suradnicima–zamjenikom dubrovačko-neretvanskog župana Joškom Cebalom, ravnateljicom Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanijom Milić i ravnateljem JU RERA Jozom Saračem, pročelnicom UO za poslove Župana i Županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske županije Žaklinom Marević i voditeljicom projekta iz JU RERA Helenom Brčić, kao i voditeljem projekta za Dubrovačko-neretvansku županiju Matom Tomljanovićem. Također, predstavljanju projekta i obilasku budućeg Centra nazočili su i gradonačelnici i načelnici s područja Doline Neretve, kao i pripadnici operativnih snaga s područja županije, na čelu s predstavnicima vatrogasnih postrojbi.

Naime, projekt FIRESPILL, punoga naziva Poticanje poboljšane reakcije prekograničnih službi za hitne slučajeve i prevencija povećanjem razine sigurnosti, provodi se u suradnji s hrvatskim i talijanskim partnerima. Vodeći partner je JU RERA SD za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, a u 85-postotonom iznosu je financiran iz Programa prekogranične suradnje Italija – Hrvatska. Ukupna vrijednost projektnih aktivnosti Dubrovačko-neretvanske županije je 12 milijuna kuna.

Za više informacija: https://www.edubrovnik.org/firespill-izgradnja-centra-za-obuku-operativnih-snaga-civilne-zastite-napreduje-znacajna-ulaganja-u-vatrogastvo-dnz/