Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

U svibnju se diljem EU-a slavi Europski mjesec raznolikosti. Europska komisija poziva društva i organizacije diljem Europe da udruže snage s njima, kako bi organiziranjem događanja i aktivnosti tijekom svibnja skrenuli pozornost na važnost raznolikosti i uključivosti na radnom mjestu i u društvu.

Ovogodišnja je tema izgradnja mostova. Iz Europske komisije potiču na gradnju mostova između organizacija i područja politike o uključivosti i raznolikosti (rasa, spol, dob itd.).

Žele potaknuti građane da izgrade partnerstva s nevladinim organizacijama, vladinim institucijama, drugim društvima ili civilnim društvom kako bi radeći zajedno promicali raznolikost. Također bi željeli da se izgrade mostovi među različitim aspektima raznolikosti kako biste bili sigurni da vaša pravila i aktivnosti imaju dodatni međusektorski pristup.

Ovo je prilika da se vaša organizacija zauzme za raznolikost i uključivost te da ih promiče. Organizirajte aktivnosti ili događanja tijekom svibnja: na primjer, promičite pravila svoje organizacije o raznolikosti i uključivosti među zaposlenicima na radionicama ili na društvenim mrežama uz oznaku #EUDiversityMonth. Zašto ovaj mjesec ne biste iskoristili kao odskočnu dasku za razvoj novih inicijativa koje će unaprijediti vaše društvo?

Za više informacija: https://eudiversity2022.eu/hr/europski-mjesec-raznolikosti-2022/