Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije aktivno provodi anketu o stavovima i iskustvima vezanim za volontiranje i prilike koje se nude kroz program Europskih snaga solidarnosti. Anketa se provodi online i dostupna je svim zainteresiranim mladima na društvenim stranicama ESN-a Dubrovnik. Europske snage solidarnosti dio su godišnjih aktivnosti koje provodi EUROPE DIRECT s ciljem poticanja i ostvarivanja zajedničkih aktivnosti. Kroz ovu godinu mladi su se s programima i mogućnostima upoznali kroz radionice u srednjim školama te online formi.
Prema dosadašnjim rezultatima ankete dostupne od rujna 2021., odnosno od početka provedbe radionica o Europskim snagama solidarnosti, većina anketiranih, odnosno 68% su već negdje volontirali, a od budućih predloženih zajedničkih aktivnosti prednjače društvena uključenost te volontiranje u području ekologije.

EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije i mladi kroz Europske snage solidarnosti su do sad izradili jedan projekt na temu ekologije, a za sljedeći poziv pripremit će se zajednički projekt na temu društvene uključenosti.

Izrazite i vi svoje želje kroz kratku anketu kako bi usmjerili zajedničke snage prema volonterskim aktivnostima.

Zašto volontiranje?
Volontiranje je izuzetno bogato i korisno iskustvo. Korisno je jer se može naučiti puno novih znanja i vještina uz razvijanje vlastitih sposobnosti. Kolege volonteri su izjavili da su osjećali lakoću te neopterećenost u radu iako su poslove obavljali korektno i predano. Potvrda o volontiranju je također dobra referenca za zapošljavanje i prijavu na razne projekte. Volontiranje je više od samog rada, ono nudi bogate benefite za samorazvoj, a ujedno se čini dobro za druge i zajednicu. Kroz volontiranje spoznajemo sebe i druge, gradimo bogatstvo svoje osobnosti i bolji svijet.