Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Predstavnici EUROPE DIRECT-a Dubrovačko-neretvanske županije odnosno, članovi udruge Erasmus student network Dubrovnik ugostili su 6.listopada predstavnike EUROPE DIRECT-a iz poljskog grada Slupska.

Poljski predstavnici su članovi udruge Centar za građanske inicijative (Centrum Inicjatyw Obywatelskich) iz Slupska koja trenutno provodi projekt Citizens and space shaping u suradnji s Dubrovačkom razvojnom agencijom DURA-om te su u tjednu od 3. do 7. listopada, poljski kolege posjetili Dubrovnik s ciljem razmjene znanja i primjera dobrih praksi.

Spomenuti projekt je financiran iz Fonda za aktivno građanstvo, a cilj mu je kroz radionice, edukacije, razmjenu iskustava i znanja te primjere dobrih praksi, s kojima su se polaznici na studijskom putovanju susreli, povećati uključenost stanovništva Słupska u planiranju i organiziranju gradskog javnog prostora te aktivnije društveno djelovanje općenito.

Navedena poljska udruga u nekoliko dana posjetila je brojne dubrovačke udruge i institucije čija je zadaća osnaživanje civilnog sektora i lokalnog razvoja.

Ovom prilikom su gosti iz Poljske te predstavnici EUROPE DIRECT-a Dubrovačko-neretvanske županije predstavili svoj dosadašnji rad kao i buduće ciljeve i inicijative.

Uzimajući u obzir slična područja djelovanja udruga te zajedničke ciljeve EUROPE DIRECT-a, izražena je želja za suradnjom s ciljem jačanja odnosa i prijenosa znanja te većeg utjecaja na društvo.