Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

UNIDU radio je dubrovački studentski radio Sveučilišta u Dubrovniku, namijenjen prije svega studentima pri izvođenju radioničke nastave na svim godinama preddiplomskog studija Mediji i kultura društva. Emitiranje je započeo na internetu 20. prosinca 2007., a tri godine kasnije počelo je i emitiranje na 97,5 MHz na užem području grada Dubrovnika. Emisije koje se emitiraju svakoga dana imaju određene tjedne termine, a slušatelji mogu „ponoviti gradivo“ i poslušati propušteno u večernjim reprizama. Uz glazbene emisije, tu su i emisije o sportu, ljudskim pravima, kulturi i filmu, ali i o studentskim temama i problemima. Uredništvo promiče bogatstvo raznolikosti jezika, običaja i kultura u raznim specijaliziranim emisijama, što ga čini izuzetno korisnim medijem za predstavljanje provedenih aktivnosti i aktualnih europskih pitanja.
Predstavnik EUROPE DIRECT-a DNŽ je prilikom gostovanja 27. siječnja u radijskoj emisiji najavio buduću suradnju s UNIDU radiom te informirao slušatelje o ulozi EUROPE DIRECT-a Dubrovačko-neretvanske županije.

Emisiju možete poslušati na Mixcloud stranici UNIDU radija.

Predstavnik EUROPE DIRECT-a DNŽ će jednom mjesečno gostovati u emisiji Radio Espresso koja je najslušanija emisija UNIDU radija, te se reprizira tri puta dnevno. Okvirne teme koje će se predstaviti i dodatno približiti slušateljima radija na zabavno edukativan način su: Konferencija o budućnosti Europe, Europski zeleni plan, NextGEN, digitalna tranzicija, Europski skup mladih, Eurorail, Erasmus+ i Zajedno za EU.