Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

U organizaciji EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije, 27. veljače u Pločama, održana je radionica „EU mogućnosti za osposobljavanje i usavršavanje“, u cilju promocije Europske godine vještina odnosno stručnog usavršavanja i cjeloživotnog učenja.

Sudionici radionice bili su mladi koji su još uvijek dio obrazovnog sustava, ali i nezaposlene i zaposlene osobe željne dodatnih znanja o mogućnostima Europske unije na polju osposobljavanja i usavršavanja.Radionica je započela pozdravnim govorom predstavnice centra EUROPE DIRECT DNŽ nakon čega su uslijedila predavanja Ane Barnjak Lučić iz Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Marije Grgurinović Bebić iz Centra za poduzetništvo DNŽ te Simone Pavlović, predstavnice Udruge DOBRA.

Održana radionica bila je prilika za informiranje o aktualnim vaučerima za obrazovanje, mogućnostima razvoja poduzetničkih vještina te primjerima dobre prakse kroz programe stručnog osposobljavanja.Kako se Europska unija suočava s izazovom pronalaženja adekvatnih radnika s potrebnim vještinama, 2023. godina proglašena je Europskom godinom vještina. Težnje europskih institucija usmjerene su u intenzivno promicanje prekvalifikacija i usavršavanja kako bi se stjecale odgovarajuće vještine za kvalitetna radna mjesta u cilju zadovoljenja potreba na tržištu rada i cjelokupnog gospodarskog rasta.