Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Povodom obilježavanja Svjetskog dana voda, 22. ožujka u Opuzenu, predstavnici centra EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije i to Srednje poljoprivredne i tehničke škole u Opuzenu u suradnji s Osnovnom školom Opuzen i Gradskom knjižnicom Opuzen, održali su likovno-edukativnu radionicu pod nazivom “Think Green”.

Učenici i nastavnica engleskog jezika Kristina Šuman pripremili su aktivnosti s ciljem podizanja svijesti o važnosti očuvanja voda. Sudionici su raspravljali o utjecaju čovjeka na vode, neopravdanom rasipanju resursa, o onečišćenju voda, pozitivnim promjenama u ponašanju čovjeka koje su neophodne za očuvanje voda, te kako oni kao pojedinci mogu utjecati na društvo u cjelini.

Nakon rasprave izrađena je „My Save the Water Bucket List“ gdje su sudionici zapisali pet stvari koje svaki pojedinac može napraviti za očuvanje vode. Na kraju radionice podijeljene su upečatljive poruke o potrebi i važnosti očuvanja voda kao i o odgovornom ponašanju.

EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije projekt je čiji je nositelj Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije – DUNEA. Dio je europske mreže informacijskih centara te predstavlja produženu ruku Europske komisije i promiče njene prioritete. Partneri u provedbi aktivnosti centra su Srednja poljoprivredna i tehnička škola u Opuzenu i Erasmus Student Network Dubrovnik (ESN). Centar je smješten u gradu Opuzenu, a s radom je započeo 2021. godine. Proaktivno i kontinuirano surađuje s građanima kako bi se proširio osjećaj odgovornosti za europski projekt, te pruža potporu u neposrednom protoku informacija vezanih za mogućnosti i prednosti koje su na raspolaganju građanima država članica EU-a.